Report Design
 Crystal Reports Forum : Crystal Reports 9 through 2020 : Report Design
Message Icon Topic: Possible table linking issue? Post Reply Post New Topic
Author Message
zode512
Newbie
Newbie


Joined: 06 Jun 2016
Online Status: Offline
Posts: 2
Quote zode512 Replybullet Topic: Possible table linking issue?
    Posted: 16 Jun 2016 at 5:32am
Hi everyone,

My organization uses Crystal Reports to produce reports from Raiser's Edge. I'm running into an issue that I believe might be the result of a table linking error, but I'm not sure.

Previously, we used the "campaign field" and our report worked fine, but now we want to use the "fund" and the gift attribute's category and description to produce our report. There are two revenue streams that can be any type of fund, but specific category and descriptions and these work great. However, the data that references a specific fund isn't showing up at all in the report.

All my links are currently left joined. My formula looks like this:

if {Gf.Gf_Date}>=Date (2015,07 ,01)and {Gf.Gf_Date}<=Date (2016,06 ,30) and
{GfAttrCat_1.GfAttrCat_1_Description} <> "Grant" and {Gf.Gf_Fund} <> "UNR" then {Gf.Gf_Amount} else 0


Let me know if you need any more info. I'm still pretty new to Crystal so I don't know what all you may need to help me...

IP IP Logged
hilfy
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 20 Nov 2006
Online Status: Offline
Posts: 3690
Quote hilfy Replybullet Posted: 20 Jun 2016 at 4:07am
You may get better help from the Raiser's Edge folks - the answer for this is going to be specific for their data.

Having said that, I have a couple of questions:

What order are you using to link your tables? Are you using the Fund table as the "master" table and linking from that to other tables? If not, I think you need to do that to get the fund info you're looking for.

In the Formula Expert, make sure that you have "Default values for nulls" selected toward the top-right of the screen. This way you won't have to explicitly account for nulls in your formula.

-Dell
IP IP Logged
zode512
Newbie
Newbie


Joined: 06 Jun 2016
Online Status: Offline
Posts: 2
Quote zode512 Replybullet Posted: 20 Jun 2016 at 12:21pm
Thanks so much! It turns out my nulls setting was the issue.
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This page was generated in 0.047 seconds.