Report Design
 Crystal Reports Forum : Crystal Reports .NET 2003 : Report Design
Message Icon Topic: display a zero when no record exists? Post Reply Post New Topic
Author Message
marco007
Newbie
Newbie


Joined: 11 Jun 2013
Online Status: Offline
Posts: 17
Quote marco007 Replybullet Topic: display a zero when no record exists?
    Posted: 22 Jan 2014 at 3:45am
Hi folks

We are trying to control cost in various production departments so I'm trying to report on transactions recorded against various GL codes. I've written a report which lists all GL transactions in a certain fiscal period, I can then group it by GL code to get what I need.

The only problem I have is that if there was no transaction in a given period against a certain GL code then that GL code will be omitted from my report (naturally).

Is there any way that I can configure the report to list all of the GL codes that I'm interesteed in and if there is no transaction, then let it show a Zero?

Id appreciate any suggestions you might have.
thanks

Edited by marco007 - 22 Jan 2014 at 3:46am
IP IP Logged
lockwelle
Senior Member
Senior Member


Joined: 21 Dec 2007
Online Status: Offline
Posts: 4261
Quote lockwelle Replybullet Posted: 23 Jan 2014 at 6:07am
use the GL table as the 'base' table and join everything to it via Left outer joins...

This will display all GL codes, at least initially, you would have to filter out the unwanted GL...but at least this gets all the GL codes into the report.

HTH
IP IP Logged
marco007
Newbie
Newbie


Joined: 11 Jun 2013
Online Status: Offline
Posts: 17
Quote marco007 Replybullet Posted: 11 Feb 2014 at 10:38pm
HI lockwelle
that worked alright, but not on my Crystal reports. I'm using CR11.5.3.417 and as far as I can see there seems to be some glitch which causing a problem when using a left outer join between the GL Account table and the GL Jrn Detail table.

I've been advised to patch up but I havent attempted this yet.

thanks for your reply
IP IP Logged
SNelson
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20 Jan 2017
Online Status: Offline
Posts: 5
Quote SNelson Replybullet Posted: 28 Jun 2017 at 3:21am
Wondering if others have encountered this problem?
I'm running into this when reporting information by groups and in crosstabs. If there are no instances in a particular group it doesn't appear. I'd like the group (or a particular field value) to show with a '0' count.
I've tried creating a new numbervar w/ values of 0 & 1 with no luck. I've also wondered if I could use IsNull somehow.

Thanks!
SNelson
IP IP Logged
Post Reply Post New Topic
Printable version Printable version

Forum Jump
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot create polls in this forum
You cannot vote in polls in this forum



This page was generated in 0.016 seconds.